Начин на приготвяне
Почистете зеления боб и го сварете до омекване в подсолена вода. Прецедете и оставете настрана.
Овкусете със сол и черен пипер телешките пържолки. Вземете снопче от зеления боб и го поставете в началото на всяка пържола. Всяка пържола завийте на стегнато руло и забодете с клечка за зъби, за да не се развие при готвенето.
Посипете рулата с брашно и ги оваляйте добре. В удобна тенджера или дълбок тиган излейте 1 к.ч. зехтин. Сложете обелените скилидки чесън и набрашнените рулца. Запържете ги от всички страни.
Излейте бялото вино, изчакайте няколко минути да се изпари алкохола и налейте зеленчуковия бульон.
Покрийте съда с капак и гответе рулцата 15-20 мин.
Обелете и нарежете на кубчета картофите. Сложете ги в тенджерка, покрихте с вода (около 2 пръста над нивото на картофите), посолете и сварете до омекване.
Прецедете и намачкайте с преса за картофено пюре. Сложете бучката краве масло в топлото пюре и няколко с.л. прясно мляко. Объркайте пюрето добре. Не използвайте миксер, с него топлото пюре става глетаво.
Сварете морковите до омекване в леко посолена вода. Нарежете ги на лентички.
В подходяща чиния направете розички от пюрето, сложете върху него телешките рулца, а отстрани останалия зелен боб и морковите. Полейте всичко със соса от задушаването на руладините.
Поднесете Телешките рулца със зелен боб и картофено пюре веднага!