Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържен боб по родопски

Пържен боб по родопски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пържен боб по родопски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
2-3
"Дали тайната на родопското дълголетие е скрита в пържения боб или в лютите чушки?"

Необходими Продукти

  • боб - 300 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • джоджен - 1 ч.л.
  • олио - към 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • оцет - на вкус
  • люти чушки - 1 - 2 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба за 1 нощ във вода. На следващата сутрин го сложете да кипне с една вода, после с втора.

Оставете го да се свари до омекване, след което го отцедете.

Загрейте в широк тиган олиото и изпържете боба. Сложете 2 цели люти чушки при него.

Щом се позачерви, добавете нарязаната на колелца глава лук, накълцания чесън, сол и черен и червен пипер на вкус, джоджена.

Щом свалите от котлона, добавете накълцан пресен магданоз и малко оцет на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
518
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Аз
Аз
Много вкусно! Опитах го и стана супер. Е малко поолесних нещата със стерилизиран боб - икономиса доста време :)
04.05.2012 21:15
2