Ориз в тиган

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
07/01/2012
"Нека да е ориз, но в тиган и с букет от ароматни подправки!"
Готвене25 мин.
Общо25 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51 886
  • Преглеждания за месеца1204
  • Преглеждания за седмицата295
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • ориз - 200 г
  • вода - 300 мл
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер
  • вегета - по желание
  • къри - по желание или др. подправки
  • мазнина - 4 - 5 с.л.
  • магданоз - накълцан, за поднасяне, или копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и добре го отцедете.

Загрейте няколко лъжици мазнина в широк тиган, сипете ориза и го запържете, докато зърната не станат прозрачни.

Бъркайте с дървена шпатула и долейте 200 мл вода.

Бъркайте и щом оризът абсорбира течността, долейте и 2 чаши, и по същия начин и третата.

Накрая готовият ориз се овкусява с подправките на вкус.

Поднесете ориза, поръсен с накълцан магданоз или копър.

Дълбок тиган с каменно покритие и стъклен капак 26 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган с каменно покритие и стъклен капак 26 см
32.00 лв.
24.64 лв.
Виж ››

Гответе каквото си поискате във вашия нов дълбок тиган с капак! Има незалепващо каменно покритие, което гарантирате съвършено приготвянето на любимите ястия. Дръжката на тигана е термоизолираща.

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар