Начин на приготвяне
Почистете и нарежете лука на дребно.
Почистете и измийте пилешките дробчета. Загрейте зехтина в дълбока тенджера, сложете дробчетата и запържете за няколко минути, докато сменят цвята си, добавете лука и разбъркайте.
Гответе до омекване на лука, нарежете доматите на дребно, сложете ги в тенджерата заедно с доматите консерва. Разбъркайте и подправете със сол и дафинов лист.
Оставете яхнията да кипне, добавете половината бульон и разбъркайте.
Сложете в едно малко бурканче червения пипер и брашното, сипете останалия бульон и затворете с капачката.
Разтресете буркана, така че съставките да се смесят, така брашното няма да образува бучки, разбийте добре и сипете в тенджерата.
Разбъркайте отново, подправете с черен пипер и гответе 15 минути, като периодично бъркате, защото ще се сгъсти и има опасност да захване на дъното. Преди да махнете от котлона, поръсете яхнията с магданоз.
Селската яхния с дробчета е супер манджичка.