Вегетарианско Бириани

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
444
1k
1k
1k
5
29/10/2016
"Ако не сте почитатели на месото, но държите на вкуса, тази рецепта е точно за вас"
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 028
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате ориза и стафидите в 3 и 3/4 ч.ч. посолена вода.

Всички зеленчуци без лютите чушки се нарязват на кубчета и се сотират.

В тиган се сипва 1 с.л. олио, в която се запържват за 1-2 минути синапът, нарязаните на дребно люти чушки, канелата, кимът, черният пипер и карамфилът.

Към тях добавяте и нарязания лук и сотирате за минута. Подправяте със сол и червен пипер и добавяте и нарязаните на кубчета домати и бъркате, докато те омекнат.

Смесвате зеленчуците с отцедения ориз и бъркате още 3 минути, след което дърпате от котлона и поръсвате с кашуто.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар