Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Вегетарианско Бириани

Вегетарианско Бириани

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Вегетарианско Бириани1 / 2
29/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ако не сте почитатели на месото, но държите на вкуса, тази рецепта е точно за вас"

Необходими Продукти

  • ориз басмати - 2 ч.ч.
  • стафиди - 1 с.л.
  • зеленчуци - 1 ч.ч. карфиол, картоф, морков, зелен фасул (смес нарязани)
  • олио - 4 с.л.
  • грах - 150 г
  • синап - 1/2 ч.л.
  • люти чушки - 2 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • ким - 1 ч.л.
  • карамфил - 2 плодчета
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • кромид лук - 2 глави
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 4 бр.
  • кашу - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате ориза и стафидите в 3 и 3/4 ч.ч. посолена вода.

Всички зеленчуци без лютите чушки се нарязват на кубчета и се сотират.

В тиган се сипва 1 с.л. олио, в която се запържват за 1-2 минути синапът, нарязаните на дребно люти чушки, канелата, кимът, черният пипер и карамфилът.

Към тях добавяте и нарязания лук и сотирате за минута. Подправяте със сол и червен пипер и добавяте и нарязаните на кубчета домати и бъркате, докато те омекнат.

Смесвате зеленчуците с отцедения ориз и бъркате още 3 минути, след което дърпате от котлона и поръсвате с кашуто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: