Старобългарска кавърма

тинтинНовак276
11/02/2012
"Толкова типично българско - ароматно, богато и леко пикантно, как да не станеш заклет почитател на българската кухня?"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15 906
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме нарязаното на парченца свинско месо до омекване, може да се сложи малко водичка.

В същата мазнина задушаваме лука нарязан на ситно, доматите и чушките. Слагаме подправките и прибавяме месото. Задушаваме на тих огън, докато остане на мазнина.

За всеки омлет - 2 яйца, 2 с.л. вода, 1 с.л. брашно, сол. Във всеки омлет се слага от кавърмата и се загъва по диагонал.

Поднася се с лютива чушка и гарнитура според сезона.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
фокус
фокус
11.11.2014 22:43
Този вариант на кавърма е много вкусен, и гарнитура от пържени манатарки за разкош е прелюдие към едно невероятно преяждане: )
2
0
пипи
пипи
12.06.2014 23:15
Старобългарски? Домати, чушки, люти чушки-все неща, дошли от Америка.
0
0
Кико
Кико
13.03.2013 20:38
"Старобългарска" е защото рецептата е на Черноризец Храбър:) Изглежда много добре. А и вкусно, предполагам.
0
0