Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Двойна гарнитура за пържоли

Двойна гарнитура за пържоли

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Двойна гарнитура за пържоли1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2-3
"Когато пържолите си заслужават, получават не една, а две гарнитури - коя от коя по-вкусна!"

Необходими Продукти

  • картофи - 3/4 кг
  • масло - 4 с.л. + още няколко бучици
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 3 жълтъка
  • кашкавал - настърган, за поръсване
  • гъби - 500 г
  • мазнина - 1 к.ч.
  • лук - 1 глава, ситно нарязан
  • чесън - 3 - 4 скилидки, накълцан
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - 3 с.л. накълцан
  • лимонов сок - прясно изцеден от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, нарежете ги на кръгове, сварете ги добре и ги пюрирайте. Запържете полученото пюре в 4 с.л. масло, разредете го с прясното мляко, посолете, поръсете с черен пипер и го оставете да ври, докато се посгъсти.

Свалете пюрето и леко го охладете. При непрекъснато разбъркване добавете трите жълтъка. Изсипете пюрето в намазнена тава и сложете да се изпече, като поръсите с малко кашкавал и разпределите малки кубченца масло.

Гъбите почистете, нарежете на филийки и ги сложете да се задушват в 100 мл мазнина, където преди тях сте задушили накълцания лук. Добавете чесъна, сол, черен пипер на вкус.

Задушете гъбите до готовност, като доливате от време на време по малко вода. Щом са готови, махнете от котлона, объркайте ги веднага с магданоза и прясно изцедения лимонов сок.

От готовото пюре гребвайте с лъжица и поднесете картофените топките с пържолите и гъбите с подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
44
31
20
10
Дай твоята оценка: