Двойна гарнитура за пържоли

Двойна гарнитура за пържоли

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
29/12/2011
"Когато пържолите си заслужават, получават не една, а две гарнитури - коя от коя по-вкусна!"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 532
  • Преглеждания за месеца223
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи - 3/4 кг
  • масло - 4 с.л. + още няколко бучици
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 3 жълтъка
  • кашкавал - настърган, за поръсване
  • гъби - 500 г
  • мазнина - 1 к.ч.
  • лук - 1 глава, ситно нарязан
  • чесън - 3 - 4 скилидки, накълцан
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - 3 с.л. накълцан
  • лимонов сок - прясно изцеден от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, нарежете ги на кръгове, сварете ги добре и ги пюрирайте. Запържете полученото пюре в 4 с.л. масло, разредете го с прясното мляко, посолете, поръсете с черен пипер и го оставете да ври, докато се посгъсти.

Свалете пюрето и леко го охладете. При непрекъснато разбъркване добавете трите жълтъка. Изсипете пюрето в намазнена тава и сложете да се изпече, като поръсите с малко кашкавал и разпределите малки кубченца масло.

Гъбите почистете, нарежете на филийки и ги сложете да се задушват в 100 мл мазнина, където преди тях сте задушили накълцания лук. Добавете чесъна, сол, черен пипер на вкус.

Задушете гъбите до готовност, като доливате от време на време по малко вода. Щом са готови, махнете от котлона, объркайте ги веднага с магданоза и прясно изцедения лимонов сок.

От готовото пюре гребвайте с лъжица и поднесете картофените топките с пържолите и гъбите с подправки.

Рейтинг

5 7
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар