Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Апетитни пури с ябълков пълнеж

Апетитни пури с ябълков пълнеж

Апетитни пури с ябълков пълнеж
Снимка: Веселина Константинова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
24
"Ща похапнем вкусно от тези пури с ябълков пълнеж и за калории въобще няма да мислим"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1/2 пакет
  • ябълки - 1 кг
  • орехи - 1 ч.ч. млени
  • захар - 1 ч.ч.
  • канела - 1 с.л.
  • масло - 100 г
  • лимонова кора
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • масло - за намазване
  • за сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ябълките от корите и семките. Настържете ги на едро ренде. Загрейте маслото и добавете ябълките.

Добавете лимоновия сок, канелата и захарта. Гответе докато ябълките омекнат. Добавете орехите и лимоновите настъргани корички.

Разстелете корите и ги нарежете на правоъгълници. Намажете всеки правоъгълник с разтопено масло. Сложете от плънката и завийте на руло. Наредете в подходяща тава за печене. Изпечете до порозовяване.

Направете сироп от захарта и водата. След като сиропът заври и се посгъсти, отстранете от огъня.

Залейте с горещ сироп охладените пурички. Оставете за няколко часа да си поемат от сиропа преди консумация.

Апетитните пури с ябълков пълнеж са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: