Свинско пържено с червен боб

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Свинско пържено с червен боб6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусът на свинското е в ароматна симбиоза с лука и подправките, в резултат на което се наслаждаваме на тази великолепна комбинация"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • лук - 3 глави кромид
  • зехтин - 3 с.л.
  • мащерка - 1 стрък
  • боб - 240 г червен от консерва
  • магданоз - няколко стръка
  • бяло вино - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • люти чушки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на дребни парчета, за предпочитане ползвайте месо от врат, гърди или бекон, което е с мазнини и е по-крехко и сочно.

Сложете зехтина в дълбок тиган, загрейте на котлона и сложете месото да се запържи, щом смени цвета си, сипете половин чашка вода, разбъркайте и затворете с капак. Намалете котлона на средна температура и задушете месото за 10 мин.

Махнете капака и оставете течността да се изпари и месото да остане само на мазнина, след това то ще започне да се пържи. Добавете стрък мащерка и разбъркайте, гответе до златист цвят.

Почистете и нарежете лука, сложете в друг тиган малко зехтин, загрейте на друг котлон и сложете лука да се изпържи, гответе до омекване и прехвърлете в тигана при месото. Запържете за кратко, сложете сол и сипете виното, оставете алкохола и течността да се изпарят.

Отцедете боб през цедка от течността, добавете го в тигана, подправете с черен пипер, разбъркайте и гответе 5мин. Махнете от котлона, поръсете със свеж магданоз, малко люта чушка и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
510
40
31
20
10
Дай твоята оценка: