Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Печена тиква»Печена тиква за Хелоуин с месо и сини сливи

Печена тиква за Хелоуин с месо и сини сливи

Печена тиква за Хелоуин с месо и сини сливи
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Невероятно вкусна комбинация от сладко и солено, която е чудесна идея не само за Хелоуин"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 2 глави
  • сини сливи - 12 бр.
  • пушен червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изрежете горната част с дръжката на капаче от тиквата, извадете семената и меката част на тиквата, леко осолете и оставете настрана.

Накиснете сливите в топла вода и нарежете месото на кубчета.

Лука нарежете на едри полумесеци, в дълбок тиган първо леко запържете месото след което добавете лука и също запържете. Овкусете с всички подправки и напълнете тиквата с месото, лука и сините сливи.

Похлупете с капака и сложете да се пече на умерена фурна. Печете до запичане на тиквата и месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Изглежда добре, само не разбрах кое и е Хелоуинското?
01.11.2016 21:26
1
1
Покажи всички подкоментари