Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло от свинско месо и кайма

Руло от свинско месо и кайма

Руло от свинско месо и кайма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Чудесна идея за вкусно семейно ястие за почивните дни, което може да бъде поднесено дори и при по-специални случаи"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г от бут
  • кайма - 250 г смес с подправки
  • лук - 1 бр.
  • чесън - на вкус скилидки
  • целина - 5 цели стъбла
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и изтъняваме, начукваме на тънък , широк пласт. Подправяме с черен пипер, сол, и пасиран чесън на вкус.

Лука режем на ситно и смесваме с каймата. Разстиламе върху месото и слагаме цели стъбла целина. Навиваме на руло и вързваме с конец.

Слагаме месото в намазана с олио тава, наливаме малко водичка, покриваме с фолио за печене и изпичаме в гореща фурна, като няколко минути преди да извадим от фурната, махаме фолиото да се запече до златисто.

Поднасяме рулото нарязано на филийки с гарнитура, салата от пресни зеленчуци и картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: