Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Черен дроб с лук, чушки и домати

Черен дроб с лук, чушки и домати

Черен дроб с лук, чушки и домати2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Вкусна идея за вечеря, от която веднага ще се възползваме"

Необходими Продукти

  • черен дроб - 800 г свински
  • масло - 60 г
  • чушки - 3 бр. зелени
  • домати - 3 бр.
  • лук - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • люти чушки - 3 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме от ципите черния дроб и нарязваме на филийки. Поръсваме със сол, черен пипер и овалваме в брашно. Изпържваме в мазнина от двете страни.

Изпържения дроб изваждаме от мазнината и в същата задушаваме до омекване нарязания на ситно лук, а след това последователно прибавяме и почистените и нарязани на едро пиперки и обелените и ситно нарязани домати. Задушаваме докато останат на мазнина.

Филийките изпържен дроб разпределяме в чинийки и върху тях слагаме сместа от зеленчуци. Поръсваме с нарязания магданоз. Към всяка порция добавяме и една лютива пиперка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: