Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Маймунски хляб с три вида брашно

Маймунски хляб с три вида брашно

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Маймунски хляб с три вида брашно5 / 5
04/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Всички решиха, че ще хапваме кюфтенца- по лицата им се изписа приятна и огромна изненада, когато хапнаха ароматния вкусен топъл хляб"

Необходими Продукти

  • брашно - 100 г ленено
  • брашно - 300 г пълнозърнесто
  • брашно - 300 г бяло пшенично
  • прясно мляко - 300 мл
  • вода - 100 мл
  • оцет - 1 с.л.
  • мая - 1 пакетче суха
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • лютеница - 4 - 5 с.л.
  • подправки - риган, босилек, чубрица по ваш вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвате трите вида брашно, захарта, солта и маята. Млякото и вода притопляте и сипвате постепенно към сухата смес, като разбърквате или месите. Добавяте и оцета.

Когато стане плътна топка, я намазвате с малко олио и оставяте да втаса за около 30 минути. Няма да се надигне много, защото брашната са плътни, но има разлика.

Като минат 30 минути изваждате тестото и до режете на малки парчета. Оформяте ги с ръце на топчета. В паничка смесвате олиото, лютеницата и подправките и топите всяко топче в тази смес.

Редите ги в тава или кексова форма, застлана с хартия за печене, оставяте още 15 минути, след което печете 35 минути на 230 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
41
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Пардон, Мария. Грешка от бързане
06.11.2016 10:21
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Моника, остави я Мафия. Почти навсякъде гледа и все от всичко разбира и кусури на всички намира. Рецептата ти е хубава.
06.11.2016 10:20
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Мария, маймункия хляб изобщо не е пица и го има в различни разновидности, но главно е тесто с лютеница и подправки. Без моцарела определено, защото главно се прави при диетично или разделно хранене тъй като е без яйца и може само с вода да бъде, но аз предпочитам по-мекичък и си го правя и с мляко. Просто го правя с няколко вида брашно.Не знам защо реши, че е пица- всички, които до сега съм яла или виждала са били на малки топчици. Тези са по-странни на визия, защото лененото брашно е доста тъмно.
05.11.2016 14:23
2
Покажи всички подкоментари
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Е затова имаше и снимки с приготовлението му, но са качени само тези двете. Наистина така изглежда и всички на масата това и мислеха, че е допреди да отхапят. После имаше много интересни физиономийки, а домашните обожават топъл домашен хляб, така че ометоха всичко. Ето сега качих 2 снимки за доказателство :)))
04.11.2016 18:48
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Не ми изглежда на хляб, пък бил той и маймунски, по скоро на снимката сякаш си снимала пържени кюфтета :)
04.11.2016 17:20
1
Покажи всички подкоментари