Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Мус от дюли с пържен бахур

Мус от дюли с пържен бахур

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Мус от дюли с пържен бахур1 / 2
06/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • дюли - 1 бр. голяма
  • бяло вино - 250 мл
  • захар - 20 г
  • розмарин - на вкус
  • бахур - 300 г
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • хляб - няколко филийки
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво дюлята, белим кората и почистваме от семената. Нарязваме я на парченца, наливаме виното, слагаме захарта и розмарин и варим докато омекне.

Сварената дюля пасираме и оставяме да се охлади. Бахура белим и нарязваме внимателно на кръгчета.

Запържваме леко в олиото. Филийките хляб намазваме леко с масло , поръсваме с шарена сол и леко запичаме .

Подреждаме в чиния. Върху тях слагаме кръгчета запържен бахур , а върху тях от дюлевия мус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: