Вкусен кейк с круши и орехи

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
06/11/2016
"Традицията повелява кексът да е вкусен, ароматен и мек, като кадифе "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 426
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта да станат на пухкав крем. Наливаме на тънка струйка олиото с непрекъснато разбиване.

Прибавяме, ванилия и кисело мляко, смесено с бакпулвер.

Разбъркваме и прибавяме лъжица по лъжица бяло брашно, колкото е необходимо за гъсто кейково тесто.

Към разбитото хомогенно тесто, прибавяме предварително обелените и нарязани на ситни кубчета узрели круши и смлените орехови ядки.

Разбъркваме внимателно и сипваме готовото тесто в намазана с масло кейкова форма. Печем в нагрята на 180 градуса фурна до готовност. Проверяваме с клечка.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар