Начин на приготвяне
Затопляме водата, а краве масло разтапяме. В купата, в която ще месим тестото, наливаме водата (200 мл) , разтопеното масло ( 50 г) и прибавяме жълтъците (3 бр). Разбъркваме и слагаме щипка сол, захар (3 с.л.), мая (1/3 кубче прясна ) и пакетче ванилия. Разбиваме на хомогенна смес и постепенно прибавяме брашно, колкото поеме за хубаво, гладко, не лепнещо тесто (всички продукти трябва да са със стайна температура).
Готовото тесто завиваме с полиетиленово фолио и оставяме да втаса (за по-бързо втасване слагам в натоплена на 50 градуса фурна). Втасалото тесто разточваме на кора, приблизително с дебелина 5-6 мм.
Изрязваме гевречета, които слагаме в тава, покрита с хартия за печене и поръсена с брашно. Завиваме гевречетата с полиетиленово фолио и оставяме да втасат. Може отново да втасват във фурната.
Втасалите гевречета пържим в повече олио, умерено нагрято, като внимателно вземаме от тавата, да не намачкваме.
Гевречетата поливаме с плодов топинг и поднасяме.