Боб с ребра

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Боб с ребра2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4-5
"Ние сме от онези хора, които биха определили боба с ребра като храна за душата!"

Необходими Продукти

  • боб - 400 г бял
  • ребра - 400 - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1
  • олио - 80 мл.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • джоджен
  • чубрица
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предната вечер във вода. На следващия ден го сложете да се свари до готовност, заедно с малко олио и сол.

В отделен съд загрейте мазнина и запържете накълцания лук и 1 морков. Щом омекнат добавете към боба и овкусете със сол, черен и червен пипер, джоджен и чубрица. В същия съд запържете равномерно ребрата.

Сипете боба в голяма тава, разпределете ребрата отгоре и сложете да се пече в загрята фурна, докато течността леко се редуцира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
46
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Rayna Radkova
Rayna Radkova
Голяма грешка е да се вари боба със сол. 5 часа го варих все още е суров. Сега го пека 100 минути във фурната следвайки рецептата, която ми се струва доста добра и лесна. Надявам се да се получи, защото не знам какво ще вечеряме, да не говорим за изгубеното време и продукти.
07.10.2017 16:52
1
ПЛАМЕН
ПЛАМЕН
Невероятен вкус. Много пъти съм ял боб , по всякакви рецепти , но тази определено е царицата. Такъв вкусен боб досега не бях опитвал. Дали е заради ребрата , дали боба се улучи толкова вкусен сорт , но мога да кажа само едно.
ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА РЕЦЕПТАТА - НЕВЕРОЯТНА Е.
06.03.2016 19:55
3
Георги
Георги
Ако се сложи сол в началото, бобът не мисля, че ще се свари добре ... сол се слага при сварен боб според мен.
29.03.2015 14:21
2
тони
тони
къде е боба?
04.12.2013 12:46
4
1
1
Покажи всички подкоментари