Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Пушени свински ребра с картофено пюре

Пушени свински ребра с картофено пюре

Пушени свински ребра с картофено пюре2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • пушени ребра - 600 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1.5 ч.ч.
  • кашкавал - 150 г
  • брашно - 2 с.л.
  • масло
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим и сваряваме картофите. Намачкваме с малко краве масло и сол на пюре. В намазана с мазнина тавичка сипваме пюрето.

Върху него подреждаме обезкостените пушени ребра.

Запичаме леко в нагрята фурна и след това заливаме с разбити прясно мляко, яйца, брашно, сол и нарязан пресен магданоз.

Отгоре слагаме настърган кашкавал и печем във фурна на 180-200 градуса до готовност (приблизително 20 минути).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: