Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Свинско месо с дреболийки

Свинско месо с дреболийки

Свинско месо с дреболийки
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Един от най-сигурните начини да заинтригувате на един мъж завинаги е да го поканите на гости и да го нагостите богато, а с това свинско месо с дреболийки ще спечелите сърцето му завинаги"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г вратно
  • пилешки дробчета - 500 г
  • пилешки сърца - 300 г
  • чушки - 200 г зелени
  • люти чушки - 1/2 бр.
  • лук - 3 глави
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на дребно и го изпържете до готовност. През това време изчистете и измийте дробчетата и пилешките сърчица.

Щом месото е готово го изкарайте и в същата мазнина сложете дреболиите оваляни в брашно. Докато те се пържат нарежете чушките и лукът на едро.

Изкарайте готовите дробчета и сърца при месото. В същата мазнина сложете зеленчуците. Ако е необходимо сипете още олио.

Пържете до омекване. Върнете месото и дреболийките в тигана, посолете, овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте и след 5 минути махнете мезето от котлона.

Свинското месо с дреболийки е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: