Питка с маслини и сирене

11/11/2016
"Маслините придават на питката великолепен аромат, на който никой не може да устои, дори и онези, които са на диета "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 535
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 4 с.л. прясно мляко сложете начупената мая, захарта и 1 с.л. от брашното. Покрийте и оставете да шупне. Към останалото мляко сложете яйцата, олиото, шупналата мая и разбъркайте.

В брашното направете кладенче, изсипете сместа и солта. Започнете да месите като приемате постепенно от брашното. Покрийте тестото и оставете да удвои обема си. В една купичка натрошете сиренето, а в друга нарежете маслините.

Втасалото тесто разделете на четири равни къса. Към единия сложете маслините и премесете. Върху набрашнен плот го разточете на кръг с размер на тавата, в която ще печете.

Разтопете маслото и го намажете. Поставете го в тава, застлана с хартия за печене.

Останалото тесто разточете на три правоъгълника. Намажете всеки един с масло, поръсете със сирене и ги сложете един върху друг.

Навийте на руло и срежете на две по дължина. Усуквайте и го сложете и него в тавата. Покрийте и оставете повторно да втаса. Разбийте жълтъците с прясното мляко и намажете втасалата питка.

Печете в загрята фурна на 180 градуса около 40 минути.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар