Начин на приготвяне
Разбиваме киселото мляко с бакпулвера (1 к.л.), мая суха (1 к.л.), сол (1 к.л.) и захар (1 щипка). Наливаме олио (1 с.л.), вода (2 к.ч.) и продължаваме да разбъркваме.
Прибавяме разбито яйце (1 бр.) и натрошено сирене (5-6 с.л.). Постепенно прибавяме и брашно, колкото поеме, да се получи гъсто и лепкаво тесто, малко по- гъсто от тесто за кейк.
Оставяме тестото за 35-45 мин на топло да втаса.
От готовото тесто гребваме с лъжици и сипваме в нагрято на умерена температура олио. Изпържваме бухтичките до готовност от всички страни, да са златисти на цвят, като обръщаме няколко пъти в мазнината (изпържваме в повече мазнина ).
Когато са готови, изваждаме с решетъчна лъжица, отцеждаме и оставяме върху скаричка. Сервираме с кисело мляко или айрян.