Сладки с ябълково и пшеничено брашно

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435757
16/11/2016
"Изкусителни сладки, готови само да 15 минути - кой може да им устои?"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо800
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • яйце - 1 бр
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • амонячна сода - 1/2 к.л.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л. пчелен течен
  • канела - 1/2 к.л.
  • масло - 1/3 ч.ч. разтопено
  • есенция ром - няколко капки
  • ябълково брашно - 5 с.л.
  • пшеничено брашно
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме киселото мляко (1 к.ч.) със стайна температура с бакпулвер (1 к.л.) и амонячна сола (1/2 к.л.). Разбъркваме и когато млякото шупне, прибавяме разбито яйце (1 бр.), кафява захар (2 с.л.) и течен пчелен мед (2 с.л.).

Ръсваме канела (1/2 к.л.), капваме няколко капки есенция ром и наливаме разтопено краве масло (1/3 ч.ч.). Разбъркваме непрекъснато и когато се смесят добре всички съставки, прибавяме ябълково брашно (5 с.л.) , а после и бяло пшеничено брашно, колкото поем , да замесим еластично, меко тесто.

Оставяме за 5 минути на стайна температура и правим малки топчета, големи колкото орех. Подреждаме в тавичка върху хартия за печене. Леко притискаме сладките.

Слагаме да се изпекат в нагрята на 180 -200 градуса фурна до готовност.

Готови са за приблизително 10-15 минути. Готовите сладки поръсваме с пудра захар.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар