Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с шунка и гъби

Лазаня с шунка и гъби

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Лазаня с шунка и гъби
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Думите не стигат, за да опишат това кулинарно изкушение, трябва да го опитате сами, за да разберете защо сме влюбени в италианската кухня"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 12 бр.
  • домати - 7 - 8 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 стрък, пресен
  • гъби - 400 г
  • за бешамела
  • прясно мляко - 1 л
  • брашно - 4 с.л.
  • масло - 100 г
  • за гарниране
  • шунка - 300 г
  • кашкавал - 250 г
  • копър
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на ситно. Запържете ги в малко мазнина. Към тях добавете обелените и нарязани домати (5-6 бр). Прибавете сол на вкус, щипка захар и оставете да се задушат, докато останат почти на мазнина.

След това се прибавят нарязаните на филийки гъби. След няколко минути свалете тигана от котлона.

В тенджерка разтопете маслото. Към него добавете брашното, разбъркайте и налейте млякото. Прибавете сол и черен пипер на вкус. Оставете соса да ври няколко минути, докато се посгъсти (не много).

Пригответе си правоъгълна тава. Сипете малко от бешамела. Подредете 4 кори и изсипете 1/2 от доматения сос. Поръсете с нарязаната на кубчета шунка и изсипете другата половина от соса.

Поставете други 4 кори. Изсипете 1/2 от бешамела и поръсете обилно с 1/3 от настъргания кашкавал. Отгоре поръсете с нарязани зелени подправки и поставете последните 4 кори. Изсипете останалия бешамел и поръсете с кашкавал.

Печете на 180 градуса за около 20 минути. Извадете и отгоре наредете останалите нарязани на колелца домати. Поръсва се с останалия кашкавал и зелени подправки. Върнете във фурната за още 15-20 минути. Оставете лазанята леко да охлади и сервирайте.

Лазанята с шунка и гъби е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: