Начин на приготвяне
Белим картофите, измиваме добре и нарязваме на парчета. Камбите (2 бр.) измиваме, почистваме от дръжки и семена и нарязваме на едро. Лука (2 бр.) белим и също нарязваме на по-едри парчета.
В олио (4 с.л.) слагаме камбите и лука. Наливаме вода (1 к.ч.) и оставяме да се задушават, докато останат на мазнина.
Ръсваме пушен червен пипер (1 к.л.), брашно (1 с.л.), разбъркваме и наливаме топла вода (4 ч.ч. ).
Прибавяме картофите, черен пипер, сол, чубрица на вкус.
Варим манджата, докато всички продукти омекнат и тогава прибавяме доматено пюре (1 с.л.), разредено с малко топла вода.
Варим ястието още няколко минути.
Сервираме с пресен магданоз.