Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Манджа с червени камби, картофи и лук

Манджа с червени камби, картофи и лук

Манджа с червени камби, картофи и лук
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Постна манджа за сгряване на душата"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • камби - 2 бр. червени едри
  • лук - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • пушен червен пипер - 1 к.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • вода - 4 ч.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • чубрица
  • доматено пюре - 1 нс.л.
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим картофите, измиваме добре и нарязваме на парчета. Камбите (2 бр.) измиваме, почистваме от дръжки и семена и нарязваме на едро. Лука (2 бр.) белим и също нарязваме на по-едри парчета.

В олио (4 с.л.) слагаме камбите и лука. Наливаме вода (1 к.ч.) и оставяме да се задушават, докато останат на мазнина.

Ръсваме пушен червен пипер (1 к.л.), брашно (1 с.л.), разбъркваме и наливаме топла вода (4 ч.ч. ).

Прибавяме картофите, черен пипер, сол, чубрица на вкус.

Варим манджата, докато всички продукти омекнат и тогава прибавяме доматено пюре (1 с.л.), разредено с малко топла вода.

Варим ястието още няколко минути.

Сервираме с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: