Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ципура във фолио

Ципура във фолио

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Ципура във фолио3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2-3
"Най-вкусно, бързо и лесно ципурата се приготвя във фолио, не вярвате ли?"

Необходими Продукти

  • ципура - 2 - 3 броя
  • лимони - 2 броя
  • бяло вино - 150 мл
  • магданоз - около 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете хубаво ципурите и ги натъркайте от вън и вътре с лимон. Намазнете ги и ги сложете за кратко на силно загрят грил тиган или скара, колкото да се образуват черти от скарата. Сложете рибите в купа и ги залейте с виното. Оставете да престоят така за 30 минути.

Сложете всяка ципура в парче намазнено фолио. Напълнете рибите с резени лимон и стръкчета магданоз, като отново може да прибавите подправки и по желание скилидки чесън.

Завийте добре ципурите с фолио, направете няколко дупчици с игла и сложете да се пекат в загрята умерена фурна за 30-35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
59
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сп
Сп
Получи се перфектно!
17.11.2013 22:00
1
2
Покажи всички подкоментари