Погача Никулденски шаран

Погача Никулденски шаран

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
23/11/2016
"Изненадайте за празника близките си не само с традиционния пълнен шаран, но и с тази великолепна погача Никулденски шаран"
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 755
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и добавете солта.

В друга купа разтворете маята в топлото мляко заедно със захарта. Изсипете сместа в брашното, добавете олиото и яйцето и замесете средно меко тесто.

Оставете да почине 30 минути.

Разделете го на две части. Едната част леко разточете и оформете тялото на рибата. Поставете я в тава върху хартия за печене.

Другата част от тестото разточете и изрежете люспите на рибата. Подредете ги, като леко ги застъпвате.

От останалото тесто направете опашката и перките. Сложете една маслина за око на рибата.

Оставете я да втаса за 40-50 минути и я намажете с яйце, разбито с олиото. Печете на 200 градуса около 35 минути или до готовност.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Благодаря за разкошната идея! Получи се супер вкусна питка, макар на вид да не успях да я докарам, тъй като при бухването люспичките на шарана се разделиха и като цяло се обезформи. Но като за първи опит съм доволна :) На следващия Никулден- отново! :)
0
0