Погача Никулденски шаран

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
23/11/2016
"Изненадайте за празника близките си не само с традиционния пълнен шаран, но и с тази великолепна погача Никулденски шаран "
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 172
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - около 600 г
  • мая - 1/2 кубче
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйце - 1 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • за намазване
  • яйце - 1 бр.
  • олио - 2 - 3 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и добавете солта.

В друга купа разтворете маята в топлото мляко заедно със захарта. Изсипете сместа в брашното, добавете олиото и яйцето и замесете средно меко тесто.

Оставете да почине 30 минути.

Разделете го на две части. Едната част леко разточете и оформете тялото на рибата. Поставете я в тава върху хартия за печене.

Другата част от тестото разточете и изрежете люспите на рибата. Подредете ги, като леко ги застъпвате.

От останалото тесто направете опашката и перките. Сложете една маслина за око на рибата.

Оставете я да втаса за 40-50 минути и я намажете с яйце, разбито с олиото. Печете на 200 градуса около 35 минути или до готовност.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар