Начин на приготвяне
Измиваме месото и нарязваме на хапки. Заливаме с вода и кипваме. Изливаме водата, наливаме чиста топла вода (1 и 1/2 л) и слагаме да сварим, като по време на варенето обираме образувалата се пяна.
Когато месото поомекне, прибавяме измити, белени и нарязани моркови и лук. Ръсваме къри на вкус. След 5-10 минути сипваме измития ориз (3 с.л.). Подправяме със сол, черен пипер, и чубрица на вкус.
Варим супата до готовност на всички продукти. Сварената супа застройваме с разтворено брашно (1 ч.л.) в прясно мляко (1/2 ч.ч.).
Изливаме получената застройка в супата и прибавяме краве масло (1 ч.л.) и варим супата още 1-2 минути без капак, като разбъркваме.