Пирог със сирене, яйца и зелен лук

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
25/11/2016
"Ароматен пирог, който ще ви са иска да хапвате на закуска, обяд, че дори и на вечеря "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 518
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • айрян - 500 мл, гъст
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • брашно - 300 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сирене - 150 г
  • за пълнежа
  • яйца - 3 бр., сварени
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете айряна. Добавете содата, яйцата, олиото и солта. Разбъркайте добре и прибавете натрошеното сирене.

В друга купа нарежете лука и сварените яйца. Разбъркайте добре.

В подходяща намаслена форма/тавичка изсипете 1/2 от сместа.

Върху нея разпределете плънката и покрийте с останалата смес. Печете на 200 градуса за около 40 минути или докато забодена клечка в средата излезе суха.

Извадете пирога от фурната и го оставете леко да се охлади. След това го обърнете върху решетка и така го оставете до пълното му изстиване.

Прехвърлете в подходяща чиния и сервирайте.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар