Начин на приготвяне
Измиваме ориза с няколко води и сваряваме в подсолена вода до готовност. Изливаме водата и отцеждаме. Лещата също измиваме добре и сваряваме до омекване.
Слагаме в цедка и добре отцеждаме. В купа смесваме сварените ориз и леща и прибавяме нахут от консерва.
Добавяме почистен и нарязани ситно зелен лук, джоджен (пресен) на вкус и разбито яйце. Разбъркваме и ръсваме черен пипер, сол, настърган кашкавал (1-2 с.л.) и галета, да се получи по-плътна смес за кюфтенца.
В тава върху намазана с мазнина хартия за печене слагаме кюфтенцата (помагаме си с лъжица за сладолед ). Отгоре на всяко кюфтенце поръсваме настърган кашкавал и запичаме в нагрята фурна до златисто.
Коментари