Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Постна яхния с праз, моркови и чушки

Постна яхния с праз, моркови и чушки

Постна яхния с праз, моркови и чушки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Когато една яхния те кара да отопиш старателно чинията, значи е приготвена както трябва"

Необходими Продукти

  • праз лук - 1 - 2
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 5 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 1 равна с.л.
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките печем на скара, обелват се и нарязваме на ленти. Праз и моркови се обелва, празът се нарязва на ситно, а морковите - на тънки кръгчета.

Загрява се олио в тиган, запържва се празът и морковите, докато омекнат. След 4 -5 минути добавяме нарязаните чушки, разбърква се да се смесят зеленчуците.

Сипва се брашното, разбърква се, добавяме и червеният пипер, бърка се, да не загори, налива се вода, да се покрият продуктите, и готвим на слаб огън до готовност.

Овкусява се със сол, черен пипер и поднасяме с нарязан ситно магданоз.

Това е най вкусната постна яхния, опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: