Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Ордьовър Торта с блатове от кайма

Ордьовър Торта с блатове от кайма

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Ордьовър Торта с блатове от кайма
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
26/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Пригответе на половинката си торта, която е чудесно мезе за бира и ще спечелите любовта му доживот"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг с подправки
  • хляб - 1 бр. филийка
  • зелен лук - 3 стръка
  • червена чушка - 1 - 2 бр.
  • олио
  • прясно мляко - за филийката
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 к.л.
  • За крем картофено пюре
  • картофи - 1 кг
  • сол
  • къри
  • краве масло - 30 г
  • За плънка
  • моркови - 3 бр. от туршия
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • гъби - 1 к.ч. от буркан
  • За украса
  • яйца - 3 бр.
  • кашкавал - 150 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филийката хляб заливаме с прясно мляко и като омекне, отцеждаме добре. Прибавяме към каймата. Зеленият лук и червената чушка почистваме, измиваме и нарязваме на дребни парченца. Слагаме и тях при каймата.

Киселото мляко (1 с.л.) смесваме с бакпулвер (1/2 к.л.) и когато шупне, сипваме към другите съставки. Омесваме хубаво каймата. Разделяме каймата на две части и оформяме два кръгли блата като за торта, направо в тавата в която ще печем върху хартия за печене , намазана с олио . Слагаме да се изпекат в нагрята на 180 градуса фурна до готовност.

Приготвяме картофеното пюре - крем. Белим картофите и слагаме да се сварят в посолена вода. Когато са готови, изваждаме от водата, пасираме на гладко пюре заедно с краве масло (30 г) сол на вкус и къри.

За плънката сваряваме твърдо яйцата (3 бр.). Белим и нарязваме на кръгли филийки. Морковите, краставичките и гъбите нарязваме на ситно.

Приготвяме тортата, като в голяма чиния, слагаме изпечен блат от каймата. Намазваме отгоре с 1/3 от картофеното пюре. Разстиламе върху пюрето нарязаните кисели краставички, моркови от туршия и маринованите гъби.

Другия блат намазваме с половината от оставеното картофено пюре и слагаме върху първият блат с пюрето към плънката. Притискаме леко. Отгоре намазваме тортата с останалото картофено пюре. Подреждаме кръгчета варено яйце.

Поръсваме с настърган кашкавал и слагаме тортата във фурната да се запече на горно нагряване до разтапяне на кашкавала. Украсяваме, гарнираме тортата по вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: