Калкан върху канапе от зеленчуци

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
02/03/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 747
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително почистеният калкан се натрива със сол, черен пипер и се полива с прясно изцеден лимонов сок. По желание се отделя и кожата и се разделя на по-малки парчета.

Всички зеленчуци се нарязват по-едро и се сипват в

намазнена тава. Овкусяват се със сол и черен пипер, а по желание може да добавите подправки по ваш вкус.

Нарежете лимона на кръгове и подредете върху зеленчуците. Смесват се горчицата и вино и се залива, като 1/3 от сока се запазва.

Рибата се намества отгоре и се залива със заделената смес. Тавата се покрива с алуминиево фолио, което се надупчва на места с игла.

Ястието се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 1 час. Поднася се с пресен магданоз и резенчета лимон.

Рейтинг

5 7
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар