Домашна пастърма

Фати КамбероваФати КамбероваПомощник Готвач107389252
27/11/2016
"Тънко нарязана домашна пастърма и червено вино - готови сме за зимата "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 929
  • Преглеждания за месеца539
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • телешко месо - около 3 кг
  • морска сол - 2 - 3 кг едра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и разфасоваме месото на късове. На дъното на кофа изсипваме морската сол. Поставяме месото. Отгоре отново поръсваме обилно с морската сол. Оставяме да престои на хладно място за около 5 - 6 дни.

След като е престояло месото го изваждаме и измиваме кофата, тъй като месото е пуснало мръсна вода.

Където има червеникаво по месото отново го посоляваме и го оставяме на хладно за около още 2 - 3 дни. Готовата пастърма леко я измивам преди да готвя с нея.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар