Готвени моркови с прясно зеле и лук

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126866437427
28/11/2016
"Вкусна постна манджа за всички, които искат да пречистят тялото и душата "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо664
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и белим морковите (1/2 кг). Нарязваме на тънки колелца. Лука (1 бр.) почистваме и нарязваме на средно големи парченца. Прясното зеле (500 г), нарязваме на ивички, посоляваме и намачкваме с ръце.

В олио (5 с.л.) и вода (1 к.ч.) слагаме да се задушат нарязаните моркови и лук. Като останат на мазнина, ръсваме черен пипер на вкус и прибавяме прясното зеле. Запържваме 1-2 минути, като разбъркваме непрекъснато.

Като се позапържат зеленчуците, наливаме топла вода ( 2 ч.ч. ) и оставяме ястието да се вари. По време на варене прибавяме нарязани ситно листа целина и магданоз.

Готвим ястието, докато остане почти на мазнина и зеленчуците омекнат. При необходимост може да доливаме вода. Когато продуктите се сготвят, прибавяме разтворено в малко вода доматено пюре (2 с.л.). Варим още няколко минути и сервираме ястието с листенца пресен магданоз или целина по вкус.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар