Начин на приготвяне
Измиваме и белим морковите (1/2 кг). Нарязваме на тънки колелца. Лука (1 бр.) почистваме и нарязваме на средно големи парченца. Прясното зеле (500 г), нарязваме на ивички, посоляваме и намачкваме с ръце.
В олио (5 с.л.) и вода (1 к.ч.) слагаме да се задушат нарязаните моркови и лук. Като останат на мазнина, ръсваме черен пипер на вкус и прибавяме прясното зеле. Запържваме 1-2 минути, като разбъркваме непрекъснато.
Като се позапържат зеленчуците, наливаме топла вода ( 2 ч.ч. ) и оставяме ястието да се вари. По време на варене прибавяме нарязани ситно листа целина и магданоз.
Готвим ястието, докато остане почти на мазнина и зеленчуците омекнат. При необходимост може да доливаме вода. Когато продуктите се сготвят, прибавяме разтворено в малко вода доматено пюре (2 с.л.). Варим още няколко минути и сервираме ястието с листенца пресен магданоз или целина по вкус.