Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта с миксер до побеляване. Добавя се олиото , прясното мляко и накрая брашното, смесено с бакпулвера и се разбърква на кексова смес.
Сместа се излива в намаслена и набрашнена тава и печем в загрята фурна 180 градуса около 25 минути, проба с клечка да излезе суха. Изважда се блатът и леко се намазва с компот от ягоди, а отгоре се намазва със сладкото.
В 30 мл вода в купа се разтваря желатина и оставяме да желира, после се поставя в микровълновата фурна за секунди, за да се разтопи и разбъркваме с чаша сок от компота. Върху сладкиша се нареждат парченца ягоди и заливаме със желирания компот .
С течен шоколад се поръсва отгоре с лъжица и оставяме в хладилник да стегне. Нарязва се и сервираме.
Коментари