Начин на приготвяне
Пресейте брашното. Добавете маята, айряна, захарта, солта и яйцата. Замесете меко и еластично тесто. Оставете да втаса. Нарежете продуктите за плънката на малки кубчета.
Разделете тестото на 12-15 топки. Във всяка топка поставете по 1/2 ч.л. лютеница и по 1 ч.л. от плънката.
Хубаво загърнете, за да не изтече и ги подредете в намаслена тава. Оставете за 15 минути да втасат.
С остър нож направете по два разреза на всяка питка, така че да се вижда плънката.
Намажете пълнените хлебчета с жълтък, разбит с малко мляко. Печете на 200градуса около 30-35 минути.
Извадете и ги покрийте с чиста кърпа.
Питките с айрян и вкусен пълнеж са готови.
Източник-Бг мама
Коментари