Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Питки с айрян и вкусен пълнеж

Питки с айрян и вкусен пълнеж

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Питки с айрян и вкусен пълнеж
Снимка: Добринка Петкова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Баничките за традиционалистите, ние предпочитаме да закусваме с тези ароматни пълнени питки"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 600 г
  • мая - 1 пакетче суха (7 г)
  • айрян - 300 мл
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • за плънката
  • лютеница - 100 г
  • колбас - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • кисели краставички - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Добавете маята, айряна, захарта, солта и яйцата. Замесете меко и еластично тесто. Оставете да втаса. Нарежете продуктите за плънката на малки кубчета.

Разделете тестото на 12-15 топки. Във всяка топка поставете по 1/2 ч.л. лютеница и по 1 ч.л. от плънката.

Хубаво загърнете, за да не изтече и ги подредете в намаслена тава. Оставете за 15 минути да втасат.

С остър нож направете по два разреза на всяка питка, така че да се вижда плънката.

Намажете пълнените хлебчета с жълтък, разбит с малко мляко. Печете на 200градуса около 30-35 минути.

Извадете и ги покрийте с чиста кърпа.

Питките с айрян и вкусен пълнеж са готови.

Източник-Бг мама

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна
Марияна
Вкусни питки се получиха! Поръсих ги допълнително със сусам.От половин доза /3 ч.ч брашно и 150 мл. айран/ се получиха 7 питки, но могат и 10, ако се направят по - малки..
04.12.2016 11:19