Начин на приготвяне
Обелете картофите и ги сложете да се сварят. Изцедете ги от водата, посолете и още топли ги намачкайте на пюре. Почистете и измийте дробчетата.
Сложете ги да се сварят за 10 минути в подсолена вода. В купа разбийте яйцата и добавете натрошеното сирене, галетата и нарязаните печените чушки.
Изцедете сварените дробчета и ги нарежете на много ситно. Прибавете ги към сместа и овкусете с черен пипер и щипка сол. Сложете хартия за печене във формата.
Нарежете доматите на колела и ги наредете на дъното. Върху тях изсипете сместа с дробчетата.
Покрийте с картофеното пюре, като леко притискате с лъжица.
Печете в загрята фурна на 200 градуса около 40 минути.
Изчакайте да се охлади и обърнете терина върху чиния.
Теринът с чушки и пилешки дробчета е много вкусен.