Начин на приготвяне
В тенджера наливаме олиото и прибавяме почистен, измит и нарязани на ситно праз и стрък целина. Задушаваме 5 минути и прибавяме белени и нарязани на едро домати. Ръсваме босилек, кориандър, лют червен пипер на вкус и прибавяме пасиран чесън.
Задушаваме няколко минути и наливаме топла вода. Похлупваме тенджерата и когато ястието заври, прибавяме тиквата , посоляваме на вкус и оставяме зеленчуците да се готвят още 5 минути. Слагаме почистени и нарязани на ивички червени чушки и царевичните зърна .
Когато омекнат, прибавяме сок от лимон и при необходимост посоляваме. Варим ястието, докато остане с малко сос. Поднасяме с гарнитура от варен ориз.