Яхния от свински дроб с грах, лук и царевица

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126466436427
30/11/2016
"Необикновена яхния за ценители - непременно опитайте и после споделете "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо732
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме с няколко води свинският дроб. Нарязваме на малки хапки и заливаме с вода. Слагаме на котлона и когато водата кипне, изливаме и измиваме хапките с чиста топла вода. Оставяме да се отцеждат. Лука почистваме и нарязваме на парченца.

В олио слагаме хапките свински дроб и нарязаният лук. Наливаме малко вода и задушаваме. Като останат на мазнина и започнат да се запържват, ръсваме черен пипер на вкус и червен пипер. Сипваме отцеденият от сока грах от буркан, замразена царевица и разбъркваме. Наливаме топла вода.

Варим ястието на тих огън и като започне да се сгъстява, прибавяме доматено пюре разредено с малко вода. Опитваме за сол и посоляваме на вкус. Варим още няколко минути и преди да свалим ястието от котлона, поръсваме с нарязан ситно пресен магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар