Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Яхнии»Яхния от свински дроб с грах, лук и царевица

Яхния от свински дроб с грах, лук и царевица

Яхния от свински дроб с грах, лук и царевица
Снимка: Илияна Димова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Необикновена яхния за ценители - непременно опитайте и после споделете"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 500 г
  • грах - 1 буркан стерилизиран
  • лук - 2 - 3 бр.
  • царевица - 1/2 ч.ч. замразена
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 1 - 2 с.л.
  • магданоз - пресен
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме с няколко води свинският дроб. Нарязваме на малки хапки и заливаме с вода. Слагаме на котлона и когато водата кипне, изливаме и измиваме хапките с чиста топла вода. Оставяме да се отцеждат. Лука почистваме и нарязваме на парченца.

В олио слагаме хапките свински дроб и нарязаният лук. Наливаме малко вода и задушаваме. Като останат на мазнина и започнат да се запържват, ръсваме черен пипер на вкус и червен пипер. Сипваме отцеденият от сока грах от буркан, замразена царевица и разбъркваме. Наливаме топла вода.

Варим ястието на тих огън и като започне да се сгъстява, прибавяме доматено пюре разредено с малко вода. Опитваме за сол и посоляваме на вкус. Варим още няколко минути и преди да свалим ястието от котлона, поръсваме с нарязан ситно пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: