Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш Маршмелоу

Сладкиш Маршмелоу

редакция:
Сладкиш Маршмелоу3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Перфектният сладкиш трябва да се топи в устата и да прави компания на кафето - точно като този"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • брашно - 120 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 34 с.л.
  • олио - 150 мл
  • какао - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • шоколад - 200 г
  • вода - 8 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте шест жълтъка с 12 с.л. захар на крем. Добавете 100 мл олио, прясното мляко, брашното, какаото и бакпулвера.

Застелете тава с хартия за печене и изсипете сместа. Печете в загрята фурна на 200 градуса до суха клечка.

Разбийте три белтъка с 12 с.л.захар на сняг.

Останалата захар с водата сложите на котлона да заври. На струя я изсипвате при белтъците като не спирате да разбърквате с миксер. С този крем залейте охладения блат.

Разтопете шоколада в останалото олио и водата на водна пара и полейте сладкиша.

Сладкишът Маршмелоу е готов.

Ако рецептата ти харесва, опитай и канадския сладкиш Нанеймо или нашето класическо брауни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Правя сладкиш за 30 път сигурно,прекрасна рецепта.Децата ми искат само нея за рожденните дни.Много Ви благодаря за страхотния сладкиш
16.08.2024 14:12
Ivayla G
Ivayla G
Получи се добре, но е малко сладко! Ще го пробвам пак с по- малко захар.
29.07.2022 16:43
янко
янко
Хич не ми се получи вс един блат ли тр да е изтинал кто се залива, защото шоколадовия слой не покри хубаво а се омеси с белтъчения? Забравих да сл ванилията защото не беше описана и изхвърлих три белтъка
25.03.2017 18:49
1
1
3
Покажи всички подкоментари
Марина
Марина
Получи се добре,като изключим,че при мен остана малко да ми ръцка захарта и доста сладко стана ,но иначе бих го направила пак и така ни хареса !
27.01.2017 15:07
Ивелина Ангелова Велкова
Ивелина Ангелова Велкова
Сладкиша се получи много добре,но като допълнение аз сложих банани и поръсих с лешников крокан. Благодаря за вкусната рецепта!
13.01.2017 17:28
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Изглежда супер, Ели, обаче рецептата е малко неясна. Първо захарта пише че е 3-4с.л след това трябва да се разбият жълтъците с 12с.л захар, после има още 12 с.л с белтъците, колко е захарта и коя е захарта която се добавя с водата да заври? Също след това за шоколадовата глазура се слага олио и пак вода, водата се слага да заври или се слага в шоколада?
01.12.2016 09:45
3
3
1
Покажи всички подкоментари