Начин на приготвяне
Първо си подготвяме зеленчуците. Почистваме и нарязваме праз лука на колелца, кромид лука на полумесеци. Слагаме ги на дъното на съда за печене. Отгоре нарязваме пиперката, патладжана и гъбите.
Джолана обтриваме с малко сол и черен пипер и го слагаме в средата на съда. Около него нареждаме обелените и нарязани картофи. Морковите нарязваме на кръгчета и ги размесваме с картофите.
Отгоре поръсваме ястието с още малко сол, червен пипер, дафинов лист и риган. Наливаме олио и около 200 мл вода. Похлупваме с капак и поставяме в студена фурна и я нагласяваме на 200 градуса.
Печем на висока температура около 30 минути. След това намаляваме на 180 градуса и печем още около час и половина. Малко преди готовност махаме капака за да получи ястието златист загар.