Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Брашнени картофки с гъбен бульон

Брашнени картофки с гъбен бульон

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Брашнени картофки с гъбен бульон1 / 2
03/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • бульон - 1 кубче гъбен
  • лютеница - 4 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • шарена сол
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белите и режете картофите. Слагате ги в тава и поливате с олиото, лютеницата и поръсвате с подправки на вкус. Разбърква се хубаво и се разбърква.

Гъбения бульон разтваряте в 400 мл гореща вода и поливате с него картофите. Покривате с фолио и печете така 20 минути във фурна.

После махате фолиото добавяте брашното, разбърквате и допичате на 200 градуса. По желание може да добавите любим колбас или сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: