Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Еклери»Вкусни еклери с парено тесто и домашен яйчен крем

Вкусни еклери с парено тесто и домашен яйчен крем

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367912002
Вкусни еклери с парено тесто и домашен яйчен крем
Снимка: Fat Berta
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Домашно приготвени еклери с парено тесто и неустоим крем - най-романтичното ухажване, което някой може да получи"

Необходими Продукти

  • За еклерите
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • За крема
  • яйца - 2 бр. големи
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 5 с.л.
  • вода - 1/2 ч.ч
  • захар - 8 с.л.
  • масло - 50 г
  • ванилия - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера изсипете водата и олиото и ги оставете да заврят. Когато са готови, добавете брашното и бъркайте няколко минути, докато се получи гъста смес. Сместа се маха от котлона и се оставя да изстине.

След като е вече изстинала, започнете да добавяте едно по едно яйцата, като след чукването на всяко бъркате добре. Ще получите още по-гъсто и лепкаво тесто.

На дъното на тава сложете хартия за печене и с помощта на лъжица започнете да гребете от сместа и подредете еклерите, като е желателно да оставите известно разстояние между тях. Когато и последното еклерче е сложено, сложете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете около 30 минути.

Докато еклерите се пекат си пригответе крема. В тенджера изсипете млякото и оставете да заври. Когато е готово, добавете разбитите със захарта яйца и размитото с малко вода брашно. Бъркайте непрекъснато няколко минути и добавете маслото.

Разбъркайте отново добре. Накрая добавете ванилиите. Извадете еклерите от фурната и ги оставете да изстинат. Когато са готови, разрежете внимателно през средата и поставете от крема. Готовите еклери може да поръсите с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
За първи път правя еклери и станаха много вкусни- утроиха обема си, отвътре останаха кухи, за да има място за много крем. Благодаря за рецептата! Много съм доволна!:)
27.04.2024 19:42
1
Анонимен
Анонимен
В тестото за еклери не се добавя набухвател!
19.12.2023 05:03
1
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Всичко хубаво, много време загубено, само дето еклерите не се получиха. Може би, защото в рецептата няма набухвател. Ама, който не чете внимателно, няма да яде! ✌️
15.12.2023 21:49
2
Анонимен
Анонимен
Хубава рецепта!
30.12.2022 14:51
Анонимен
Анонимен
Това е най хубавата рецепта и толкова успешна!
11.10.2021 00:05
2
1
Nikolina Cotova
Nikolina Cotova
Уникална рецепта .Може би другият път ще добавя още малко захар в крема .По вкусни еклери не съм правила . Благодаря за рецептата.
02.06.2019 17:59
2
Венелина Иванова
Венелина Иванова
Много точна рецепта, подробно описана! За първи път правя еклери и ми се получиха! Много са вкусни! Благодаря! :)
24.02.2018 19:09
7
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Съжалявам, станало е объркване
26.01.2017 16:27
1
3
Вера Радева
Вера Радева
Рецептата е хубава, само не разбрах защо пише "яйчен крем", при положение че в него няма яйца???
26.01.2017 15:58
5
2
2
Покажи всички подкоментари