Сусамена питка

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
297
3k
659
785
3
06/12/2016
"Питка като цвете, питка като слънце, питка, каквато ще ви омагьоса от първата хапка "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 771
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладка вода. Добавете щипка сол и щипка захар. Разбъркайте и сложете малко брашно да стане кексова смес. Оставете да втаса. Когато сместа се надигне и удвои обема си, значи е готова и може да започнете да правите тестото за питката.

Взимате купа и в нея разбърквате яйцето, киселото мляко, солта, захарта и олиото. Към тази смес добавяте и маята и постепенно разбърквате. Добавяте брашното и започвате да месите.

Месите, докато получите тесто, което не лепне по пръстите. Оставете тестото да втаса. След това разделяте тестото на седем топки. Всяка една топка мажете с масло и оставяте да престои за 10-15 минути.

Подмазвате тавата и нареждате топките една до друга и оставяте отново да втасва, когато удвои обема си е готова за печене. Поръсвате със сусам и слагате във фурната на 200 градуса.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 12
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар