Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Бяла риба с аспержи

Бяла риба с аспержи

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Бяла риба с аспержи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
"Разкошен и изискан обяд, който ще приготвите за минути"

Необходими Продукти

  • бяла риба - 600 гр филе от
  • аспержи - 150 гр
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • сол
  • черен пипер
  • лимон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете филе риба от кожата и го нарежете на порции, ако се наложи. Овкусете ги със сол и черен пипер на вкус.

В загрят тиган с незалепващо покритие запечете от двете страни на рибата. Наредете в чиния.

В тиган загрейте зехтина и добавете аспержите. Сложете чесъна на прах и сол на вкус. Задушете ги за около 5-6 минути.

Прибавете аспержи към порция риба. Овкусете със сока от лимона.

По желание може да добавите и сварен ориз като гарнитура.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: