Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с кромид лук

Пица с кромид лук

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2093
Пица с кромид лук2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2 порции
"Италианците пасти да ядат, опитайте тази побългарена пица с лук и лютеница - пръстите ще си оближете"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • мая - 10 г суха
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 200 мл хладка
  • брашно - колкото поеме, за средно меко тесто
  • За плънката
  • лютеница - 3 - 4 с.л.
  • шунка - 150 - 200 г
  • кисели краставички - 3 - 4 бр. малки
  • лук - 1 глава кромид
  • маслини - 4 - 5 бр. без костилка
  • чубрица - малко
  • кашкавал - 100 - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото:

В купа сипваме водата, добавяме маята, олиото, захарта и солта. Разбъркваме хубаво с ръка и оставяме за около 5 минути да втаса.

Започваме да добавяме брашно и замесваме средно меко тесто, което покриваме с кърпа и оставяме да почива около 30 минути.

През това време си приготвяме продуктите за плънката.

Нарязваме шунката на кубчета или парчета, нарязваме киселите краставички на парчета. Лукa режем като за салата, а маслините - също на парчета.

Щом е готово тестото, го разточваме и поставяме в намаслена тава. Намазваме го с лютеница, поръсваме го с шунката, киселите краставички, лукa, маслините и отгоре поръсваме пицата с чубрица и настъргания кашкавал.

Върху кашкавала отново поръсваме малко чубрица, но по-желание.

Печем в предварително загрята фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: