Начин на приготвяне
За тестото:
В купа сипваме водата, добавяме маята, олиото, захарта и солта. Разбъркваме хубаво с ръка и оставяме за около 5 минути да втаса.
Започваме да добавяме брашно и замесваме средно меко тесто, което покриваме с кърпа и оставяме да почива около 30 минути.
През това време си приготвяме продуктите за плънката.
Нарязваме шунката на кубчета или парчета, нарязваме киселите краставички на парчета. Лукa режем като за салата, а маслините - също на парчета.
Щом е готово тестото, го разточваме и поставяме в намаслена тава. Намазваме го с лютеница, поръсваме го с шунката, киселите краставички, лукa, маслините и отгоре поръсваме пицата с чубрица и настъргания кашкавал.
Върху кашкавала отново поръсваме малко чубрица, но по-желание.
Печем в предварително загрята фурна до готовност.