Начин на приготвяне
Разтворете маята с щипка захар в малко хладка вода. В дълбоккупа сипете брашното, добавете шупналата мая и долейте останалата вода. Бъркайте в една посока и замесете меко тесто. Оставете го покрито с кърпа да удвои обема си за около 2 часа на топло. След като втаса, се премесва на ново и пак се оставя да втаса за 2 часа.
От готовото тесто оформете руло с дължина около 60 см и диаметър 5 см. Отрежете от него парчета с дебелина 5 см. Всяко парче оформете на кръгла питка или на форма по желание и ги оставете да починат за 30 минути. Всички хлебчета сварете на пара за около 20 минути.
Загрейте повечко олио във фритюрник или тенджера и изпържете в много силно сгорещената мазнина малките питки до тъмно златиста коричка. Пържените питки се отцеждат върху решетка.
Пържени китайски хлебчета - интересна и икономична рецепта.
Коментари