Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Милинки със сирене и поръска

Милинки със сирене и поръска

Милинки със сирене и поръска
Снимка: Потребител#180854
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ароматът на тези разкошни милинки ще събере цялото семейство за вкусна закуска."

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • вода - 200 мл топла
  • олио - 2 с.л.
  • мая - 5 г суха
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • за намазване
  • масло - 40 г краве
  • мас - 50 г свинска
  • брашно - 2 ч.л.
  • вода - 5 с.л.
  • сирене - 100 г
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В брашно се прави кладенче. Смесват се всички продукти и се замесва меко тесто. Оставя на топло да втаса.

Кравето масло се смесва със свинската мас и се затопля. От тестото се късат малки късчета, оформят се топченца, които се потапят в мазнината.

Подреждат се в тава. Между топчетата тесто се натрошава сиренето. Към полуразтопените мазнини се прибавя брашно.

С получената каша се намазват милинките. Тавата се оставя на топло да втаса. Яйцето се разбива и с него се намазват милинките.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: